Skip to main content

Historic Grand Prix Zandvoort 2022

In het weekend van 15 t/m 17 juli jl. vond de Historische Grand Prix op het circuit van Zandvoort plaats. De Historische Grand Prix (HGP) biedt over vrijdag, zaterdag en zondag een ruim en gevarieerd aanbod aan races, merendeels jaren 60, 70 en 80.

Racen met dergelijke auto’s geeft een heel andere dimensie dan racen met moderne auto’s. Moderne raceauto’s beschikken meestal over sequentiële versnellingsbakken, bedient met schakelflippers, race ABS, tractiecontrole etc. Dit maakt de rondetijden consistent en vooral vrij “clean” om te aanschouwen. Nee, bij de HGP is dit wel anders. De coureurs verremmen zich wel eens, blokkerende wielen, verkeerd op- en  of terugschakelen en vooral het vechten met de auto voor goede tractie. Je ziet de raceauto’s veelvuldig onder- of overstuurd een bocht ronden. Dit is een spectaculair schouwspel en geeft ook veel dynamiek in de race. Neem bijvoorbeeld de NK GTTC. Hier strijden vele typen auto’s (Porsche 911 RSR, RS, ST, Ford Escort MK1, Ford Falcon, Ford Mustang, Ferrari 512 BB LM, Mini Cooper S, Alfa GTAM etc.) met elkaar die op het eerste oog ongelijkwaardig zijn. Neem bijvoorbeeld een Mini Cooper S versus een Ford Falcon. Een 1.3 liter viercilinder versus 4,3 liter V8. Klimmend op de Hunserug neemt de Falcon met grote stappen afstand van de Mini Cooper. Bij het aanremmen van de Hans Ernst bocht gooit de loodzware Falcon vroegtijdig zijn anker uit, terwijl de Cooper pas 60 meter later zijn remactie inzet. Dit soort situaties leidt veelal tot verwarring bij de coureurs van dergelijke zware raceauto’s. Zij zien opeens hun concurrent voorbij scheren waarop zij niet zelden trachten te pareren door ook later te gaan remmen. Hierdoor wordt de apex van de bocht niet meer gehaald en schieten rechtdoor…

Ook de Endurance Legends zijn vertegenwoordigd. Dit is hét kampioenschap van prototypes en GT’s die tussen 1995 en 2015 deelnamen aan het FIA WEC en 24 uren van Le Mans. Heel snelle raceauto’s! In de Max Formula klasse rijden de snelste single seaters die de afgelopen 30 jaar zijn gebouwd. Met Formule 1, Indycars en GP2 auto’s aan de start! Aan de start van de Masters Racing Legends verschijnen Formule 1-auto’s met 3-litermotoren uit "het gouden tijdperk", de periode van 1968 tot 1985. Hier was ook de Tyrell P34 te zien. Heel gaaf en indrukwekkend om deze unieke F1 racer met 6 wielen (4 sturende voorwielen) in actie te zien. De Masters Historic Sports Cars serie is het domein van de prototypes en GT’s die in de jaren ’60 en de eerste helft van de jaren ’70 in actie kwamen tijdens de 24 uren van Le Mans. Denk hierbij aan gruwelijk snelle & luidruchtige auto’s als de Lola T70, Chevron B19 en McLaren M1B. Het programma werd tussentijds gevuld met demonstraties van F1 auto’s , Porsche, BMW, merkenclubs van DAF en Jaguar en Classic Le Mans deelnemers. De Porsche liefhebbers komen goed aan hun trekken. Zij zijn in vele race klassen vertegenwoordigd.

Porsche heeft traditiegetrouw een smaakvolle hospitality, deze keer gelokaliseerd in de Tarzanbocht. Hier werden vele Porsche Renn Sport modellen en varianten (Touring & Club Sport) gepresenteerd zoals de 911 2.7 RS, de 964 RS en 993. Ook de 917 waarmee onze Gijs van Lennep en Helmut Marko in 1971 de 24H van Le Mans wonnen, was hier present. De pitboxen, de paddock en het via de tunnel te bereiken binnenterrein bieden je gelegenheid om van heel dichtbij de raceauto’s te bewonderen en een praatje te maken met de monteurs. Heel interessant en mooi om naar het gepassioneerd betoog van de monteur te luisteren. Ja, de Historic Grand Prix staat niet voor niets elk jaar weer op het favorietenlijstje.

Peter Broerse