Skip to main content
CONCOURS D’ÉLEGANCE PALEIS SOESTDIJK

Op 26, 27 en 28 augustus 2022 vond de tweede editie van het Concours d’Elegance Paleis Soestdijk plaats. Het eerste Concours op deze locatie was in 2019, de voor 2020 en 2021 geplande edities konden om de welbekende reden geen doorgang vinden. Voorheen werd het Concours op Paleis ’t Loo in Apeldoorn gehouden, maar vanwege de verbouwingswerkzaamheden aldaar moest worden uitgeweken naar een andere locatie en dat werd Paleis Soestdijk. Bepaald geen straf blijkt ook deze editie.

Dit jaar stond het Concours in het teken van het verleden, heden en de toekomst van de auto. Van klassieke oldtimers tot spectaculaire prototypes en alles hier tussenin. Naast al het fraais op autogebied kon worden genoten van de PreWar Sprint, een modeshow, de royal fair, live muziek en voor de kinderen was er een Trapautorace.

Bij aankomst op het speciaal ingerichte klassiekerparkeerterrein werden we allerhartelijkst onthaald door clublid Bert Klunder, die zich al jaren als vrijwilliger inzet voor dit evenement. Gelijk de eerdere edities was Bert alle dagen van de vroege ochtend tot de late avond met veel enthousiasme in touw. Naar zeggen van Bert was dit vandaag “met afstand het mooiste parkeerterrein van Nederland” en dat was niet overdreven: alleen hier al kon je makkelijk een uur of langer rondstruinen om al het moois van de bezoekers te bewonderen. Er stonden ook verschillende “time period” Porsches 911 en 912, daartussen enkele auto’s van clubleden.

Het evenement zelf was opnieuw zeer fraai van opzet en opgebouwd rondom allerlei thema’s. Aan de voorzijde van het voormalig paleis een aantal zogenaamde displays van bijzondere en zeldzame klassieke auto’s waaronder een grote collectie Veritas modellen, Bugatti’s, Nederlandse carrosserieën en als middelpunt onderaan het bordes de door het Louwman Museum ter beschikking gestelde Ferrari 500 Superfast Speziale van Prins Bernhard. Een unieke auto in de letterlijke zin van het woord, want destijds op speciale bestelling door Enzo Ferrari voor zijn vriend Prins Bernhard gebouwd met allerlei specifieke details, een speciale motor en unieke interieur- en exterieurkleuren.

Naast de displays waren er in de paleistuinen en rondom de grote vijver een groot aantal exposanten van klassieke en moderne auto’s aanwezig maar ook uitgebreide catering, een boekenmarkt en de al genoemde royal fair en de spectaculaire PreWar sprint waar zeer vroege auto’s optraden, waaronder een vuurspugende rook uitbrakende American LaFrance uit 1905 met ketting (!) aandrijving. Ronduit sensationeel! Behalve met klassieke auto’s pakten een aantal importeurs en dealerbedrijven met moderne auto’s uit waaronder Kroymans Ferrari, Alpine, Honda, Bentley Leusden, Porsche Centrum Leusden en niet in de laatste plaats Lotus die naast de gloednieuwe Emira ook (prototypes of préproductiemodellen van) de spectaculaire vol-elektrische Evija hypercar (2.000 pk, 1.740 Nm en 0-300 in 9 seconden) en de  eveneens vol-elektrische Eletre SUV op de stand hadden staan.

Uiteraard was daar ook het officiële Concours waar een vakkundige jury de ‘beste’ auto tot winnaar uitriep. Volgens de organisatie is de ‘beste’ auto beslist niet alleen een kwestie van smaak. Allereerst is er een reglement met de basisvoorwaarden waaraan deelnemende auto’s moeten voldoen. Bovendien zijn er een aantal vaste onderdelen waarop de auto’s gejureerd worden, waaronder authenticiteit, zeldzaamheid, het belang van het model, maar ook de technische staat. En tot slot wordt er gekeken naar dat ene punt dat al in de naam verweven zit: de elegantie. De Best of Show van dit jaar én de winnaar volgens de junior jury werd de Bugatti Type 57C Gangloff Speciale ‘Stelvio’ uit 1937.

Al met al wederom een zeer geslaagd en goed georganiseerd Concours in een mooie ambiance, prachtige locatie, schitterende collecties auto’s en heerlijk weer. Volgende keer zijn we zeker weer van de partij!

Marc Bezem

Redacteur - webmaster