Skip to main content

In het (lange) weekend van donderdag 29 september tot en met zondag 2 oktober 2022 namen 15 equipes deel aan het door onze secretaris Vincent van den Berg georganiseerde bezoek aan de Porsche fabriek in Zuffenhausen met een aansluitende rit door het in Midden Duitsland gelegen Taunus gebergte.

Het evenement stond oorspronkelijk voor 2021 geprogrammeerd maar moest vanwege de Covid-19 pandemie worden uitgesteld. Dit najaar stond het licht op groen maar omdat alle fabrieksbezoeken geruime tijd hadden stilgelegen en de wachtlijst van belangstellende clubs enorm was opgelopen, deed Porsche een vriendelijk doch dringend beroep op ons om het bezoek te combineren met de Porsche Club 928 Nederland. Dit was uiteraard geen enkel probleem (integendeel), maar het hield wel in dat het aantal beschikbare “tickets” – lees: met maximaal 30 personen de fabriek in – min of meer gelijkelijk moest worden verdeeld en dat er binnen onze club moest worden geloot. Mede hierom organiseerde de club parallel aan dit evenement een rondrit door de Elzas, waarover u elders in het clubmagazine en op de website meer leest.

Heenreis
De heenreis donderdagmiddag naar Stuttgart Zuffenhausen was op eigen gelegenheid. De meeste equipes vertrokken in de loop van de dag naar het zuiden, in de hoop de grootste verkeersopstoppingen en files te vermijden. Uw redacteur / webmaster speelde chauffeur voor de organiserende secretaris en na een vlotte rit arriveerden we rond etenstijd bij het – voor degene die eerder aan een fabrieksbezoek deelnamen – welbekende Achat Hotel, op een steenworp afstand van de fabriek. In de parkeergarage stonden inmiddels de nodige Porsches 911 en 928 gebroederlijk naast elkaar opgesteld en deden de eigenaren en bijrijders zich boven in het naast het hotel gelegen restaurant tegoed aan de Italiaanse keuken. Aansluitend werd er nog een avondwandeling in de omgeving gemaakt en ondanks de vermoeiende rit en dag werd er door deze en gene aan de bar van het hotel nog wat nagepraat en gedronken.

Museumbezoek
Vrijdagmorgen werd het gezelschap om stipt 10:20 uur voor de ingang van het Porsche museum opgewacht en allerhartelijkst welkom geheten door Stephan Griese van Porsche Global Community Management. Door miscommunicatie tussen de deelnemers waren de Porsche 911 rijders met de auto naar het museum gekomen, en hadden de Porsche 928 rijders deze in de parkeergarage van het hotel achtergelaten. Desalniettemin konden op het overdekte plein voor het museum de nodige foto’s worden geschoten. Het kleurrijke spektakel trok behoorlijk wat bekijks van andere voorbijgangers en museumbezoekers, er werden de nodige foto’s en selfies geschoten. De aansluitende rondleiding door het museum was onder leiding van een gids, die het gezelschap in een kleine 2 uur langs de belangrijkste highlights leidde, waaronder de speciale tentoonstelling "Spirit of Carrera RS" die op 20 september jl. was geopend.

50 jaar 911 Carrera RS 2.7
Middelpunt van de speciale tentoonstelling was uiteraard de puristische lichtgewicht sportauto met als bijnamen de "Ducktail", "RS" of "2.7er": de iconische Porsche 911 Carrera RS 2.7, bij de introductie in 1972/1973 de snelste Duitse productieauto van zijn tijd en het eerste productiemodel met een voor- en achterspoiler (de befaamde "Ducktail"). De RS 2.7 was tevens de eerste 911 die het opschrift "Carrera" kreeg, vernoemd naar de klassieke Carrera Panamericana. De tentoonstelling blikt terug op het begin, de ontwikkeling en de technische hoogtepunten van dit in oktober 1972 door Porsche op de Autosalon van Parijs gepresenteerde (automobiele) cultobject en de invloed die het model heeft gehad, tot vandaag de dag toe.

Bouwactiviteiten
In het oog springend zijn alle bouwactiviteiten rondom het museum. De tegenover het museum gevestigde Porsche dealer was kort tevoren naar de binnenstad van Stuttgart verhuisd en op de plek van het inmiddels nagenoeg gesloopte pand zou een uitbreiding van de Porsche carrosserie productie worden opgetrokken. Verder werd aan de overzijde van de Porsche Platz – het verkeersplein rondom de sculptuur met 3 Porsches – een significante uitbreiding van het onderdelenmagazijn opgetrokken. Vanwege de almaar toenemende wereldwijde vraag naar Porsches,  kampt met voortdurend met  capaciteitsproblemen en wordt letterlijk elke m2 ruimte benut om de productiecapaciteit uit te breiden.

Lunch
Aansluitend aan het museumbezoek wachtte ons een exclusieve lunch in het bovenin het museum gesitueerde Christophorus restaurant. Ook voor een individueel bezoek aan het museum ten zeerste aan te bevelen, niet alleen vanwege de prettige atmosfeer en het schitterende uitzicht maar zeker ook vanwege de uitmuntende keuken. Houdt met het plannen van uw bezoek evenwel rekening met fikse wachttijden. Een lunch moet naar zeggen ruim 3 maanden van te voren worden gereserveerd, de diners waren voor 2022 helemaal volgeboekt.

Fabrieksbezoek
Na de lunch werd het gezelschap op de begane grond van het museum opgewacht door de gidsen die de rondleiding door de fabriek verzorgden. De groep werd gesplitst, telefoons en camera’s werden ingenomen en headsets uitgereikt. Vertrek te voet naar de fabriek waar in een kleine 2 uur een inkijkje werd gegeven in het uiterst indrukwekkende en complexe productieproces van de moderne Porsche 718 en 911. NB. Voor de ook in Zuffenhausen geproduceerde Porsche Taycan is er een aparte fabriekstour. Dat viel buiten dit programma. De indrukken die tijdens het bezoek worden opgedaan en de informatie die je door de – overigens uitstekende gids – worden aangereikt, zijn eenvoudigweg duizelingwekkend. Ook al ben je hier net als in ons geval al verschillende keren geweest. Er worden per dag in drie shifts zo’n 350 Porsches 718 en 911 geproduceerd, elke 3 minuten rolt er een auto van de lopende band. Het hoofdproces – de backbone of ruggengraat – loopt continue door en met behulp van allerlei sub-processen die als visgraten aan de ruggengraat zijn gekoppeld, worden componenten en halffabricaten aangevoerd en in het proces ingebracht. De hoeveelheid verschillende onderdelen en componenten, het hele proces, de mate van perfectie en vooral ook de extreem nauwkeurige timing – zijn ontzagwekkend. Elke auto wordt op klantwens samengesteld en gebouwd. Tussen de “standaard” auto’s (die eigenlijk niet bestaan bij Porsche) worden ook specials gebouwd. Zo zagen we bijvoorbeeld verschillende exemplaren van het nagelnieuwe Sport Classic model langskomen maar ook enkele “fullrace” circuitmodellen (992 GT3 Cup?) met ingelaste rolkooi, blussysteem etc. Zelfs prototypes worden naar verluid “gewoon” op de lopende band afgebouwd, zij het dat er dan wat lege plekken voor en achter zo’n auto worden ingeruimd om de montageploegen zodoende meer tijd te geven, zonder het proces stil te hoeven leggen. Trouwens, in de hele productielijn is slechts één robot actief, die verzorgt het leggen van de kitnaad op de voor- en achterruiten die vervolgens met de hand  worden gemonteerd. Aansluitend aan het lopende band spektakel werd de interieurafdeling bezocht en mochten we tot slot een kijkje nemen bij de motorenbouw. Allemaal even indrukwekkend en een bezoek meer dan waard!

Porsche groeit
De gids vertelde tijdens de rondleiding dat er momenteel zo’n 37.000 mensen werkzaam zijn bij Porsche. In Zuffenhausen zijn dat er voor de productie van de 718, 911 en Taycan, het hoofdkantoor en nog wat stafdiensten zo’n 15.000, in Leipzig waar de Cayenne en Macan worden gebouwd zo’n 7.000 en in ontwikkelingscentrum Weissach zo’n 8.000. Vooral dat laatste is indrukwekkend en toont hoe Porsche investeert in Research and Development. De overige medewerkers werken op diverse kantoren en locaties wereldwijd. Porsche produceert en verkoopt in 2022 ca. 300.000 auto’s, de levertijd ligt tussen de half en één jaar. Het bedrijf ging twee dagen voor ons bezoek op 29 september jl. naar de beurs in Frankfurt en is op moment van schrijven naar verluid ruim 80 miljard euro waard, ruimschoots meer dan BMW en Mercedes die stuk voor stuk veel meer auto’s produceren. Het succes, de voortdurende groei en de winstgevendheid van Porsche lijken voorlopig geen grenzen te kennen…

Naar Hofheim am Taunus
Na afloop van het fabrieksbezoek en afscheid van Stephan Griese en de andere Porsche medewerkers was er nog gelegenheid voor een bezoekje aan de museumwinkel, wat helaas abrupt werd afgebroken door een heus brandalarm. Het museum werd in enkele minuten op beheerste wijze ontruimd en wij moesten in allerijl de voor het museum opgestelde auto’s verplaatsen in verband met de aanstormende brandweerauto’s (van Porsche zelf). Er was naar verluid een brandalarm afgegaan maar zonder verdere gevolgen. Het incident vormde aanleiding om naar het 200 kilometer noordelijker gelegen Hofheim am Taunus af te reizen, waar de komende twee nachten in Hotel Gasthof Grüner wald zou worden overnacht. Enkele equipes reden nog even naar het centrum van Stuttgart voor een bezoek aan de nieuwe Porsche dealervestiging daar. Deze is officieel geopend op 29 september maar tijdens het bezoek op vrijdag was men nog volop aan het opruimen en de showroom aan het vol rijden.  Nog vermeldenswaardig is dat het een van de hoogste gebouwen van Stuttgart is en dat in de toren zelf Porsche Design is gevestigd. In de loop van de namiddag en avond arriveerde iedereen bij het hotel, waar het grote passen en meten begon om alle auto’s op het compacte afgesloten parkeerterreintje kwijt te kunnen. Omdat één equipe met een moderne auto arriveerde die “buiten kon slapen” lukt het nét. Kort na aankomst werden we verwacht in het nabij gelegen restaurant Alter Hof, waar een uitstekend driegangen diner werd uitgeserveerd en tot in de late uurtjes gezellig werd nagetafeld.

Het Taunus gebergte
In tegenstelling tot de donderdag en vrijdag regende het op zaterdagmorgen pijpenstelen, hetgeen overigens ook voorspeld was. Tijdens het uitstekende ontbijt werden de routeboeken en de – dankzij de inspanningen van Vincent – van Porsche Centrum Rotterdam en Gelderland ontvangen goedgevulde “goodybags” uitgereikt. Het vertrek vanaf de parkeerplaats verliep niet zonder slag of stoot omdat de elektrisch aangedreven poort elke dienst weigerde, mogelijk als gevolg van de hevige regenbuien. Na een half uur proberen, heen en weer lopen en bellen werd de poort uiteindelijk met man en macht over de aandrijving heen getild, zodat het gezelschap in elk geval kon vertrekken. De route zelf deed de vertraagde start en het aanvankelijk slechte weer snel vergeten. Wat een prachtige omgeving en wat een mooie route, ten westen van Frankfurt am Main. Even wat relevante achtergrondinformatie: Frankfurt am Main is de grootste stad in de deelstaat Hessen en de op vier na grootste stad van Duitsland. De Taunus is een middelgebergte behorend tot het Rijnlands Leisteenplateau. Het wordt begrensd door de Rijn in het westen, de Wetterau in het oosten (als onderdeel van de Hessische slenk, een uitloper van de Boven- Rijnslenk), de rivier de Lahn in het noorden en de rivier de Main in het zuiden. De hoogste berg van de Taunus is de Großer Feldberg die een kleine 900 meter hoog is. Aan de westkant van de Rijn wordt het gebergte voortgezet met de Hunsrück. Op de gevarieerde route kwamen verschillende landschappen en allerlei typen wegen aan bod. Totale lengte bedroeg een kleine 220 kilometer, wellicht iets meer omdat op enig moment vanwege een tweetal ongeplande wegopbrekingen een stukje moest worden omgereden. Aan het einde van de ochtend klaarde het weer op en na de middag werd het zelfs onverwacht zonnig en warm. Menig equipe gebruikte de lunch of een koffiestop buiten in de zon! Enfin, de foto’s vertellen het verhaal. Onderweg deed zich bij een auto een pechgeval voor, vermoedelijk een kapotte koppelingscilinder noopte de eigenaar van de betreffende (schitterende!) 928 GTS via de KNAC de hulpdienst in te schakelen die de auto ophaalde en naar Porsche Centrum Wiesbaden afvoerde. Voor de getroffenen stond er dezelfde middag een vervangende huurauto klaar (zie verderop). Enfin, ook dit vervelende voorval voorkwam niet dat het al met al een heerlijke dag was die bij terugkomst in het hotel werd afgesloten met een gezellig samen buiten op het terras en in de onvermijdelijke biertent met aansluitend een wederom uitstekend driegangen diner in restaurant Alter Hof. Enkele equipes waren door omstandigheden al naar huis afgereisd, waardoor er op de parkeerplaats voldoende ruimte was!

KNAC Pechservice
Bij de KNAC geldt in de regel dat men pas recht heeft op een huurauto als de auto niet binnen 48 uur te repareren is. Omdat uitgerekend de maandag aansluitend aan dit weekend een feestdag in Duitsland was en de auto niet eerder dan dinsdagmorgen zou kunnen worden onderzocht en/of eventueel hersteld, werd de huurauto onmiddellijk ter beschikking gesteld. Een geluk bij een ongeluk!

Afsluiting
De zondagmorgen leek een kopie van de zaterdag: opnieuw regende het pijpenstelen. Evenwel smaakte ook nu het uitgebreide ontbijt uitstekend en vertrokken de equipes op eigen gelegenheid huiswaarts. In tegenstelling tot de dag ervoor werkte de inmiddels gerepareerde poort nu wel mee. Net als op zaterdag werd het in de loop van de dag droog en scheen eenmaal terug in Nederland zelfs de zon. De deelnemers kijken terug op een zeer geslaagd evenement met een onvergetelijke dag bij Porsche en een mooie rit door een voor een ieder van ons nog niet eerder bezocht gebied. Alle deelnemers bedankten Vincent van den Berg voor alle goede zorgen en de perfecte organisatie.

Marc Bezem
redacteur – webmaster