Skip to main content

Zaterdag 8 november 2003

Zaterdag 8 november was voor de clubgenoten de laatste clubdag van dit jaar en wel bij de Gebroeders Blankemeijer in Bleskensgraaf. Om vanuit mijn woonplaats even naar Bleskensgraaf en vervolgens weer terug te rijden zag ik niet als een gezellig toertochtje met m'n targa uit '72. Daarom ben ik maar even met m'n Jappenbak gegaan. Eén nadeel was wel dat ik hem niet op het terrein van de Gebroeders mocht parkeren maar 75 meter verder.

Volgens de routebeschrijving moest er een afslag 24a te vinden zijn, dus niet maar wel een afslag nr. 25 en een afslag nr. 24. Toen maar gekozen voor nr 24 en ja hoor de goede afslag, want daar was al een minder bejaarde Porsche 911 in zicht (niet dat prachtige klassieke model) die dezelfde bestemming had.

In Bleskensgraaf aangekomen en vervolgens langs het water stond aan de weg een weinig opvallend geel bordje met het opschrift "Gebr. Blankemeijer". Het terrein was redelijk gevuld met de al dan niet glimmende bolides van de clubgenoten. Voordat ik naar binnen ben gegaan heb ik eerst buiten m'n ogen laten strelen. Het is altijd weer kijken en vergelijken met wat je zelf hebt. Achter op het terrein stond een volledig gestripte/ redelijk doorgeroeste matgroene 911. Het enige wat nog in goede staat was, was het dak.
Binnen, in de keurig opgeruimde garage, stonden al de nodige clubgenoten te discusseren en de aldaar uitgestalde bolides te bewonderen. Eerst even naar de koffiehoek alwaar mij een bakkie werd ingedaan door de vrouw van een van de broertjes. Om me heen kijkende waren er, althans voor mij, veel onbekende gezichten. Ah daar is Gijs en natuurlijk effe een handje schudden. Met een bakkie in m'n handen heb ik tezamen met anderen de 911-jes bezichtigd. Natuurlijk hebben we ze wel van alle kanten uitgebreid bekeken en besproken. Oh daar in die hoek staat nog een kale 924. Dat model was overigens mijn eerste (niet echte!!!) Porsche. In de tweede ruimte stonden een paar gezandstraalde 911-jes en o.a. een Haeley. De 911-jes waren inmiddels voorzien van nieuwe plaatdelen en ook van matgroene plaatdelen, die ik bij het op het buitenterrein gestalde exemplaar miste!! Gelukkig hebben ze toch nog een goede bestemming gekregen. Hopelijk zal over enige tijd deze eind zestiger jaren 911 in een onberispelijk staat verkeren en is misschien weggelegd voor een potentieel clublid!!

Achter in de zaak stond achter een gordijn nog een 912 met softwindow van de voormalige Rijkspolitie. Lang geleden zal deze 912 bij mijn vorige werkgever Dienst Domeinen gekocht zijn maar nimmer heeft aan deze 912 enige vorm van restauratieactiviteiten plaatsgevonden.

Gijs heette een ieder van harte welkom en stelde de broertjes Blankemeijer voor. Hij gaf aan dat de vragen die waren ingediend om alsnog even persoonlijk opnieuw te stellen aan één van de broertjes. In de middag zou er, op aanraden van één van de clubgenoten, een smeermiddelenspecialist komen die een presentatie over een toevoeging voor olie zou geven. Vervolgens nam één van de Blankemeijers het woord en vertelde hoe zij 7 jaar geleden hun bedrijf hadden opgestart op basis van hun kwaliteiten en specialisme.

Op basis van de ingediende vragen, lagen er op een tafel al enige onderdelen uitgespreid. Hé de vraag van Bernie Westhoff was ook overgekomen, want daar lag al een veerpoot. Na de introductie werden de broertjes bestookt met zeer uiteenlopende vragen waarbij het antwoord soms een eenvoudig advies betrof of een aanraden tot een aanzienlijke ingreep. Alle vragen werden op een heldere en rustige wijze beantwoord.

De eigen bolides waren niet voor niets meegenomen naar de Gebroeders Blankemeijer. De "platenb(r)oer" kon de gebreken aan de bolides direct aanschouwen en op deze wijze waren de problemen begrijpelijk en werden de oplossingen vervolgens ook duidelijk aangedragen. Met deze intensieve ochtend voor de oren en ogen van de enthousiastelingen begonnen de magen inmiddels te knorren en ja hoor daar kwamen twee grote dozen met broodjes.

Om half twee kwam uiteindelijk dhr. Lablans van Handelsonderneming La Ré. Nadat alles was uitgestald werd er een verhaal verteld dat niet bij iedereen even duidelijk over kwam, maar de boodschap was wel duidelijk. Menig toeschouwer keek erg sceptisch. Voordat de proef met het wondermiddel was gestart werd het middel al veroordeeld door één van de leden, daar hij zweerde bij de olie van de Hema. Met een elektromotor werd een ronddraaiend lagerschaaltje in verbinding gebracht met een stukje metaal en dit onder een bepaalde druk. Met behulp van olie werden de wrijvende delen gesmeerd. Het resultaat vertoonde een stukje metaal met de nodige slijtsporen. Daarna werd het wondermiddel T.S.L. aan de olie toegevoegd. De wrijving tussen beide metalen werd aanzienlijk teruggebracht ondanks toevoeging van druk tussen beide metalen. De sceptische blikken veranderden in blikken van verbazing. Het was wel verrassend de werking van zo'n wondermiddel. Ook de Gebroeders Blankemeijer wilde het wel eens beproeven. Hiervoor werd zelfs een nieuwe kan met olie aangesleept. Het product TSL werd tegen een gereduceerde prijs aangeboden maar desondanks was de afname gering. Wellicht was de prijs van ca € 70,- voor een liter wondermiddel de drempel, daar zo'n 911 motorblok toch wel een ¾ liter T.S.L. nodig heeft voor een goede werking.

Al met al was het een wetenswaardige en wederom een gezellige clubdag. Ik denk dat ik namens alle bezoekers spreek als ik de Gebroeders Blankemeijer bedankt voor hun gastvrijheid.

Bert