Skip to main content
Herfstrit Vlaamse Ardennen 15 en 16 oktober 2022

De eerste foto's van de traditionele Herfstrit, deze keer door onze clubsecretaris Vincent van den Berg uitgezet in de ten zuiden van Gent gelegen Vlaamse Ardennen. Niet minder dan 24 equipes namen deel aan het tweedaagse programma met nog eens 4 equipes die op zaterdag meereden.

Vlaamse Ardennen
Deze streek valt ongeveer samen met het arrondissement Oudenaarde en de gemeentes Zottegem en Geraardsbergen en kent een open glooiend landschap met unieke vergezichten, pittoreske dorpskernen, kronkelende kasseiwegen, knotrijen en culturele stadjes zoals Oudenaarde, Ronse, Geraardsbergen en Zottegem. De heuvelachtige streek is zeer populair bij wielerliefhebbers, ook al omdat een aantal wielerklassiekers waaronder de Ronde van Vlaanderen dit gebied jaarlijks doorkruisen. De streek heeft overigens niets te maken met de Ardennen in Wallonië, maar is zo genoemd vanwege haar heuvelachtige karakter.

Reisverslag
Zaterdagmorgen werd er verzameld in restaurant ’t Fonteintje in Herzele, onderweg ernaar toe en ook bij aanvang van de toerrit was het nog regenachtig, maar in de loop van de dag klaarde het steeds meer op. Na zo'n 140 kilometer sturen - waarvan een deel over de beruchte Vlaamse kasseien - arriveerde het gezelschap bij hotel Leopold in Oudenaarde voor een welkomstdrankje, een prima diner buffet en een goede nachtrust. Op zondag vertrokken de equipes na het ontbijt voor de tweede etappe van zo'n 110 km naar het in Zeeuws Vlaanderen gelegen Westdorpe. Daar werd in Restaurant De Baeckermat nog wat gegeten en gedronken en volgde na afloop het onvermijdelijke afscheid. 

Met dank aan initiatiefnemer en organisator Vincent van den Berg voor de puike organisatie en goede zorgen!

Marc Bezem
redacteur - webmaster

NB. Een uitgebreider verslag van het weekend van de hand van Jan Broekhuizen volgt nog en wordt later gepubliceerd.
       Datzelfde geldt voor de verzamelde positieve commentaren van de deelnemers na afloop in de groeps APP.