Skip to main content

Het voordeel van een eigen website is dat je aktueel verslag kan doen van een evenement. Net terug de trip door het Zwarte Woud en het aansluitende fabrieksbezoek hierbij een korte impressie in tekst en beeld.

Vrijdagochtend 5 september rond 10.00 kwamen de meeste deelnemers tesamen in Heerlen bij het Kasteel Terworm. Na de begroeting, een paar bakken koffie met gebak en een uitleg van het programma door Gijs werd er vertrokken. Een mooi gezicht al die Porsches achter elkaar. In Luxemburg was de eerste stop. Daarna viel de groep toch wel uit elkaar. Ook werden er verschillende routes gereden. Enfin tussen een uur of vier en een uur of zes kwam iedereen aan in Hotel Altersbach in Waldkirch. We hebben helaas een pechgeval en dat was de auto van Jos en Angelique Timmermans. De koppeling c.q. versnellingsbak vertoonde kuren en bleek terplekke niet te repareren. Zij hebben de rest van de dagen met Gijs meegereden.

S'avonds was het gelijk al bere gezellig en behoorlijk luchtruchtig. Ook het handorgeltje deed de feestvreugde verhogen.

Zaterdag hebben we een mooie rit door het Zwarte Woud gemaakt uitgezet door Joachim. Wel wat regen gehad (voor het eerst in drie weken regende het daar). Met die listige kontjes van ons betekent dat toch wel voorzichtig rijden. Er werd op tijd gestopt voor een natje en een droogje. Thuis dan maar weer sporten.

Zondag hebben we ons richting Stuttgart verplaatst. Wederom een zeer mooie rit. Nu met ook lekkere temperaturen. S'avond werden we per bus naar kasteel Bielstein gebracht. Daar kregen we een diner aangeboden door Porsche. Volker Spannnagel was onze gastheer.

Maandagochtend waren we om 9.00 in het Porsche museum. In drie verschillende groepen kregen we een rondleiding. Het blijft toch altijd een belevenis om op de voor de Porscheliefhebbers ''Heilige grond" aanwezig te zijn. Ook al die net geproduceerde Porsches die even een proefritje maken zijn niet te versmaden. Ja iedereen wist wel te vermelden welk model thuis afgeleverd kon worden Na de lunch nog gekeken bij Porsches met speciale uitvoeringen en de werkplaats voor klantenreparaties c.q. restauraties (a € 90 per uur). Wel een stuk of zes 959's gezien (maar 250 van gemaakt). Rond 15.30 werd het toch echt wel tijd voor vertrek. Tenslotte hebben de meesten nog zes uur rijden voor de boeg. Uw webmaster ook maar met een lekker gangetje van zo'n 150/160 was het toch weer genieten op die Autobahn.

Bedankt Porsche en bedankt mededeelnemers want het was weer erg gezellig.

ErikKlaar voor het vertrekAi wat een mooi gezicht op de snelwegPauze in LuxemburgUitleg door Gijs van de rit door het Zwarte WoudEen leuk rijtje PorschesEffe stoppenAlweer koffie met koekOntvangst op kasteel BielsteinDoet u mij maar die zilverkleurige turboHet museumZelfs een kale carrosserie is interessantJa natuurlijk gelijk erin zittenOok u kunt hier uw Porsche laten onderhouden