Skip to main content

Vraag:
Zelf bezit ik geen Porsche 356. Kan ik dan toch lid worden van de Porsche 356 Club Nederland?

Antwoord:
Sinds enkele jaren staat het lidmaatschap ook open voor iedereen die de Porsche 356 een warm hart toedraagt. Heb je geen 356, maar wil je wel lid worden, dat kan nu dus. Je ontvangt dan viermaal per jaar het clubblad ‘De 356’. Ook wordt je geïnformeerd over alle clubevenementen. Deelname aan ritten e.d. is echter alleen toegestaan met een (originele) Porsche 356 (replica's zijn binnen de club niet toegestaan).


Vraag:
Kan ik via de club een Porsche 356 huren voor een voorgenomen huwelijk?

Antwoord:
De club bemiddelt hier niet in. Er zijn echter wel mogelijkheden om een 356 te huren voor een huwelijk. Hiervoor zijn adressen te vinden op het internet.


Vraag:
Ik heb mijn oog laten vallen op een 356 die in een blad of op internet te koop staat. Hoe kom ik er nu achter of dit een betrouwbare, schadevrije auto is?

Antwoord:
Wij geven graag het adres en het telefoonnummer van gerenommeerde Porsche restauratie/onderhoudsbedrijven. Zij kunnen, tegen vergoeding, de auto inspecteren en keuren. Hiervoor kun je ook bij een van onze adverteerders terecht.


Vraag:
Op jullie website heb ik onder de rubriek 'Vraag en Aanbod' auto's te koop gezien van clubleden. Is een auto die ik koop van een clublid gegarandeerd een betrouwbare auto?

Antwoord:
Als je een auto koopt van een 356 clublid is dit geen garantie dat je een volstrekt betrouwbare auto koopt. Omdat de 356 een dure auto is dien je te allen tijde de aankoop eerst te laten keuren. Een goed advies is noodzakelijk.


Vraag:
Kent de Porsche 356 Club een ballotagecommissie?

Antwoord:
Nee, iedereen kan lid worden. Conform artikel vijf van de statuten, moeten leden die bezwaar hebben tegen toelating hun bezwaren binnen veertien dagen na bekendmaking schriftelijk aan het bestuur, per adres secretariaat, doorgeven. Het bestuur beslist dan over al dan niet toelating.


Vraag:
Recentelijk heb ik een Porsche 356 aangeschaft die ik zelf wil gaan restaureren. Als ik nu lid word van de Porsche 356 Club, krijg ik dan hulp van clubleden bij de restauratie?

Antwoord:
Op iedere bijeenkomst van de club zul je leden aantreffen die knowhow hebben op een of ander terrein van het restauratieproces en je van advies kunnen dienen.


Vraag:
Ik zoek een Porsche 356. Waar kan ik aanbod vinden?

Antwoord:
In ons clubblad worden regelmatig Porsches 356 aangeboden. Ook op onze website vindt je aanbod onder de pagina 'Vraag & Aanbod'. Algemene websites zijn onder andere www.mobile.de, www.autoscout24.de en www.gaspedaal.nl.