Skip to main content

In deze sectie wordt in een viertal hoofdstukken stapsgewijs de belangrijkste tips en valkuilen besproken omtrent een verantwoorde aanschaf van een klassieke Porsche t/m modeljaar 1973. Het is de kennis en ervaring van Albert Vos, die gedurende een periode van meer dan 12 jaar de Technische Commissie van onze club heeft geleid en jarenlang in die hoedanigheid in het Bestuur heeft gediend. Een aankoopkeuring uitgevoerd door een specialist, is altijd aan te bevelen. (Zie ook het restauratieverslag van de 2.2 coupé van Peter Broerse).

Het eerste hoofdstuk is verschenen in het Clubblad van juni 2007. Dit betreft een inleiding, voornamelijk de verschillende types, modeljaren en productieaantallen. En hoe kun je deze typen onderscheiden?

Het tweede hoofdstuk behandelt de carrosserie met diverse foto's. Is gepubliceerd in het Clubblad van september 2007. Het gaat hier om het onderkennen van (beginnende) roestvorming op kritische plekken, evt. herstelde schade uit het verleden, staat van de lak, hoe is de bodem, (binnen)kokers, zijn de rubbers nog goed, passen de deuren netjes in de carrosserie etc.

Het derde hoofdstuk behandelt het interieur en de techniek. Is gepubliceerd in het Clubblad van december 2007. Het gaat hier om het dashboard, (deur)bekleding ect. en motor, versnellingsbak en de remmen.

Het vierde en laatste hoofdstuk is geheel gewijd aan het type 912 inclusief opsomming van de verschillende types door de jaren heen met productieaantallen.

Alles is hier op de site geplaatst, toegankelijk alleen voor (aspirant)leden met username/password.