Skip to main content

De door Jos en Angelique Timmermans samengestelde herfstrit had deze keer een internationaal tintje. Start- en eindpunt van de rit was het karakteristieke Kasteel Baexem, gelegen in het Noord Limburgse landschap tussen Weert en Roermond. In de laatste flarden ochtendmist werd de reis vanuit de omgeving van Amersfoort aanvaard en werd na een kleine twee uur binnendoor sturen het startpunt van de route bereikt.

Na ontvangst met koffie, thee en Limburgse Vlaai gaf Jos een korte toelichting op de dag en de route en werden de roadbooks uitgereikt. Het zou vooral genieten worden, van de mooie omgeving en het heerlijke weer. Oh ja, onderweg moesten nog wel even een 24-tal in 't roadbook afgedrukte foto's worden herkend en in de juiste volgorde gezet, althans als men eind van de middag een kans wilde maken bij de prijsuitreiking. Rond het tijdstip van vertrek even na elf uur brak de zon door en vertrokken de equipes met ronkende motoren, de bijrijders met het roadbook op schoot en de blikken op scherp. De deelnemers zouden elkaar eind van de middag op dezelfde locatie treffen, voor een afsluitend samenzijn met 'n buffet en drankje.

De uitgezette route voerde door Midden- en Noord Limburg, een stukje door Duitsland en ook onze Belgische buren werden aangedaan. Tussenstops in onder meer het pittoreske centrum van Brüggen en de gezellige markt in Maaseik gaven gelegenheid om onderweg de inwendige mens te versterken en/of een gezellig terrasje te pakken. Het was volop genieten van een dagje eropuit met de Talbotgele 911, maar door verplichtingen later in de middag werd de rit door uw redacteur met bijrijder(tje)s niet geheel voltooid. Dat deden onze  clubleden Gijs en Nelleke Bouthoorn wél en hun beider relaas van deze voor hen eerste clubrit treft u onderstaand aan.

Marc Bezem

 

Op zondag 4 oktober, reden wij – voor de eerste keer – mee met de Herfstrit van de Klassieke 911 & 912 Porsche Club. Een unieke ervaring, zeker voor herhaling vatbaar!

Om kwart over elf reden wij, na het nuttigen van koffie en heerlijke Limburgse vlaai, weg van Kasteel Baexem. De rit voerde door Limburgs Leudal, een stukje door Duitsland (voor de mannen even het gas erop op de Duitse aubobahn) en via België weer terug naar Limburg. Door pittoreske dorpjes, met zicht op prachtige landerijen, stukjes langs de Maas... er was voldoende te zien onderweg. Ook “verpozen” was geen probleem, in Maasbracht zijn er voldoende terrassen met zicht op de Maas, in Brüggen kan gezellig worden gewandeld en de burcht worden bewonderd en de markt van Maaseik was ook zeker een stop waard. Onderweg kwamen wij met regelmaat mede-tourgenoten tegen met hun mooie klassieke Porsches in een scala van kleuren... 

Tussen vier en half vijf ‘s middags was iedereen terug bij het Kasteel van Baexem en konden wij genieten van het buffet, met voor elk wat wils. Na nog even nagepraat te hebben met elkaar en genoten te hebben van de prachtige tuinen van het kasteel – die zelfs in herfsttooi nog zeer de moeite waard zijn – namen wij afscheid en ging ieder zijns weegs... We kunnen terugkijken op een gezellige en - niet te vergeten - goed georganiseerde Herfstrit! Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.

Gijs en Nelleke Bouthoorn