Skip to main content

Lekker sturen naar Berlijn 15 tot 18 september 2016

Peter Broerse en Hessel Roukema stuurden een leuke serie foto's van dit mooie lange weekenden Jan n Tineke Broekhuizen schreven het onderstaande verslag.

Aangewakkerd door de mooie reizen naar Good Wood, het Champagne gebied, Schotland etc. stonden we te popelen om ons in te schrijven voor de rit naar Berlijn waar we nog nooit waren geweest. Donderdagochtend vertrekken we bij Van der Valk in Venlo. Helaas zonder Albert Vos die thuis moest blijven met een schouderblessure. Jammer voor Albert!

De vertrektijd was voor ons toch wel een beetje aan de vroege kant, dus maar een leuk hotelletje gezocht in de buurt. Omdat we op dinsdag niet ons oppaskindje kregen (moeders was die dag vrij) konden we die dag al afreizen richting het mooie Limburg. Prachtig mooi weer dus koffers pakken, dak eraf, pet op en gaan.

We hadden een leuke tot herberg cq. hotel verbouwde boerenhoeve gevonden waar we ontvangen werden door de eigenaar zelf. Waar staat je auto…? was al gauw de vraag. Buiten op de parkeerplaats zei ik. Hij loopt mee en zegt direct; wat een mooie wagen! Die zetten we niet hier neer, kom maar mee naar de binnenplaats. De auto mocht op het terras staan want daar stond hij veilig en kon iedereen ervan genieten aldus de hotelman. En daar zaten we ‘s avonds heerlijk buiten te eten en onze auto praktisch naast onze tafel, uniek toch.

Woensdag lekker door Limburg getoerd en bezoek gebracht aan het bedrijf van Gerard Wigmans. Gezellig koffie gedronken en gebabbeld en vervolgens op naar Jos en Angelique en Dorus Timmermans. Daar vielen we binnen met de lunch en gelijk maar even een broodje meegedaan. Gezellig! Alles bekeken en even mooi gezeten, maar Angelique moest weer aan de arbeid en wij zijn weer richting onze herberg gegaan. Donderdagochtend verzamelen bij Van der Valk. Peter was als eerste aanwezig en de rest volgde gestaag zodat we om rond half tien konden vertrekken naar Wuppertal. Op naar Early 911’s!

Wat we daar zagen tart iedere beschrijving. Onze monden vielen bijna open. Wat een auto’s, onderdelen en personeel. Ongelooflijk. En dan die prijzen!?!? We zouden koffie doen, maar dat viel een beetje tegen dus maar snel na de rondleiding richting onze tweede stop. De lunch was op eigen gelegenheid ergens onderweg. Vervolgens een mooie rit door het Sauerland  met nog een stuk snelweg naar ons hotel in Hannoversch Münden. Bij aankomst zag ik verschillende deelnemers de koffers uitladen maar ook weer inladen. Ik zeg tegen Tineke … we zijn toch wel goed hier? Ja natuurlijk, maar een deel van de groep moest naar de dependance mét auto en koffers. Mooi hotel overigens met op het nachtkastje oordopjes want wat bleek … achter het hotel liep de spoorlijn. Dus met oordopjes slapen of een extra wijntje nemen. Gezamenlijk genoten van een goed diner en nog even lekker nagenoten en gekletst. Niet wetende dat om 11 uur de deur van het bijgebouw op slot ging, dus moest ik Tineke nog uit bed bellen omdat ik geen sleutel had…

Vrijdag met z’n allen vertrokken voor een mooie rit door de Harz, in een woord prachtig. De tussenstop was voor velen het plaatsje Wernigerode. Wat een leuk stadje, echt een plaats om weer ‘ns naar terug te gaan. Lekker geluncht en gewandeld en nog even naar boven naar het kasteel wat hoog boven het stadje en de omgeving uittorent. Prachtig maar we mochten onze auto daar niet neerzetten dus maar weer naar beneden.

Op naar ons hotel in Berlijn, eerst nog wat kilometers over secundaire weggetjes en de laatste kilometers weer over de snelweg om toch op tijd in Berlijn te zijn. Wat was het druk langs de weg. Files, opgebroken wegen en heel veel vrachtverkeer etc. De meeste deelnemers waren desondanks op tijd maar helaas kwamen er ook verschillende mensen door files en omleidingen laat in het hotel aan. Toch allemaal weer lekker gegeten en gezellig (hoe kan het ook anders) gezeten.

Zaterdag met onze gids naar de plaatsen in Berlijn waar zoveel gebeurd is in de geschiedenis en nog niet eens zo lang geleden. Indrukwekkend om daar te staan en je te realiseren wat zich daar heeft afgespeeld .De middag was voor iedereen vrij en de meesten hebben wel de belangrijkste gebouwen en plekken in Berlijn kunnen bekijken. Om alles goed te zien heb je wel een paar dagen nodig lijkt mij. De zaterdagavond hebben we op verzoek van Hessel nog gezellig bij elkaar gezeten en nog wat verhalen uitgewisseld. Ook de laatste nacht hebben we in Berlijn doorgebracht.

Het afscheid nemen bij het ontbijt zondagochtend ging in fasen, want de één bleef nog even in de stad en anderen huurden nog een fiets, maar de meesten wilden toch wel op tijd de lange terugreis aanvaarden. Aan de hand van de reacties na de reis heb ik begrepen dat iedereen zonder problemen weer is thuisgekomen. Wijzelf hadden nog een verjaardag in Eindhoven waar we even na vijf uur arriveerden. Al met al weer een fantastisch weekend, met speciale dank aan Hessel en z’n vrouw.  

Jan en Tineke Broekhuizen