Skip to main content

Technische dag bij Kraan Porsche (Uit het Clubblad april 2008)

***Voor fotoreportage klik hier***

Op zaterdagmorgen 23 februari worden de clubleden allerhartelijkst welkom geheten op het familiebedrijf van Piet Kraan en diens zonen Ronald en Marcel in De Kwakel. Er staat een koffietafel met een versnapering klaar voor de kleine 40 leden die de rit naar het Noord Hollandse De Kwakel hebben ondernomen. Heel wat leden hebben de 911 of 912 er zelfs voor uit de winterstalling gehaald. Onderwerp van deze dag: de specifieke in’s en out’s van de motoren en versnellingsbakken van onze auto’s.

Piet Kraan geldt binnen Nederland als een – en volgens onze voorzitter als dé – autoriteit op het gebied van klassieke en “young-timer” Porsches. Vanaf begin jaren zestig was hij op technische sleutelposities werkzaam bij importeur PON en zag in die hoedanigheid letterlijk alle modellen, modelwijzigingen en modificaties aan zich voorbij trekken. Vanaf de illustere 356 tot ver voorbij de Carrera 3.2’s. Ruim 10 jaar geleden startte Piet zijn eigen Kraan Porsche Service op wat inmiddels bij de insiders is uitgegroeid tot een bedrijf van naam en faam. Het bedrijf ziet er ook vandaag letterlijk spik en span uit en werkelijk alles is door de familie(s) Kraan uit de hoek gezocht om er een geslaagde dag van te maken.

Na de koffie en een welkomstpraatje van onze voorzitter wordt de groep in tweeën gesplitst. Een deel wordt toegewezen aan Piet Kraan die een nadere toelichting geeft op de versnellingsbak terwijl zoon Marcel (Gijs: klopt dit?) met de andere groep de motoren onderhanden neemt. Na de lunch worden de groepen omgewisseld.

 

Versnellingsbak

Aan de hand van een op tafel uitgestalde hoeveelheid onderdelen en een in de werkbank geklemd binnenwerk geeft Piet een heldere toelichting op de ontwikkeling en de werking van de verschillende typen versnellingsbakken voor onze auto’s. Ook wordt verteld wat er bij een revisie allemaal komt kijken en dat blijkt heel wat te zijn. In een vogelvlucht worden de deelnemers de meest elementaire zaken bijgebracht. Onder meer het allergrootste belang van het juiste type olie, die er ook bij hoge toerentallen en belasting voor moet zorgen dat de smerende werking behouden blijft. En passant wordt duidelijk dat de versnellingsbak (en dus ook de olie) bij vollast warmer wordt als de motor zelf… Ook wordt dieper ingegaan op de werking van de synchronisatie met behulp van stalen ringen, destijds door Porsche zelf ontwikkeld en gepatenteerd. Door de tijdens de fabricage opgebrachte harde molybdeen laag zijn de synchromeshringen zeer duurzaam – althans – bij correct gebruik cq. schakelgedrag. Een kleine anekdote: Fiat heeft deze synchromesh ook een tijdje in licentie gemaakt en toegepast maar het regende klachten over vroegtijdige slijtage. Nader onderzoek door de technici van Porsche bracht aan het licht dat de Italianen de slijtvast laag 10 keer dunner hadden gemaakt dan die van Porsche zelf. Tja… Piet legt verder uit welke defecten en lekkages kunnen optreden en wat hieraan valt te doen, van partieel herstel tot totale revisie. Tot slot volgt een korte uitleg over de werking van het sperdifferentieel.

Motor

Na de perfect verzorgde lunch wisselen de groepen van onderwerp en volgt een toelichting op de motor. Ook hier op een lange tafel een uitstalling van tal van onderdelen, vooral toegespitst op de kritische zaken die van belang zijn bij een motorrevisie. Ook opgesteld een zonet geheel gereviseerde en opgebouwde 2.4S motor die straks wordt ingezet bij een rally door het hooggebergte van de Himalaya. Een pronkstukje! In een vogelvlucht wordt de ontwikkeling van de 2.0 tot en met de 2.4 motoren uiteengezet met per type enkele specifieke voor- en nadelen. Ook worden enkele zeer speciale 2.8 RSR onderdelen getoond. Van carter tot en met de ontsteking en inspuiting, alle componenten komen langs. Ook steken we wat op van de min of meer beruchte “achillespezen” van de 911 motoren: de tapeinden waarmee de cilinders en koppen worden gemonteerd, de nokkenaskettingspanners en de lekkende klapdeksel. Per item worden de beschikbare modificaties getoond en toegelicht. Net als bij de versnellingsbak wordt in het kort verteld wat er zo al komt kijken bij een complete motorrevisie. Een kostbare zaak!

Na afloop van de 2e sessie staat er voor de aanwezigen nog een heerlijke kop soep met brood klaar. In zijn dankwoord spreekt onze voorzitter namens alle aanwezige leden zijn bewondering uit voor het mooie bedrijf waar we vandaag te gast zijn geweest en bedankt hij de gastheren en –vrouwen voor de warme ontvangst.

Piet Kraan vertelt het binnenkort wat rustiger aan te gaan doen maar het lijkt erop dat de in jaren van noeste arbeid opgebouwde kennis en ervaring zorgvuldig wordt overgedragen op zijn zoons Ronald en Marcel. Er gaat niets verloren en dat is een geruststellende gedachte voor alle eigenaren van een klassieke Porsche 911 of 912.

 

Marc Bezem