Skip to main content

Zondag 17 september 2006, Klassieke Porsche 911 en 912 club, 4 Uren in de Herfst.

 

Wat een dag! Wat een opkomst!

 

Rond 10.30 uur arriveerden wij op de parkeerplaats van het van der Valk Motel Breukelen.

Altijd weer een lekker gevoel dat je al een behoorlijk aantal auto’s in mooie kleuren ziet staan, ja, hier moeten we zijn, kijk, daar staan er nog meer!

 

Veel nieuwe gezichten en, voor sommigen veel interessanter, veel “nieuwe” auto’s!

Na een kop koffie met gebak, het weerzien van oude bekenden en nieuwe gezichten (waaronder de familie Schaap uit België!!) volgden nog een aantal instructies van Rogier, waarna de stoet richting vraag 1 vertrok. O ja, ik moet natuurlijk nog even melden dat het redelijk weer was die dag, de zon ontbrak maar de temperatuur was aangenaam, dus, het dak had eraf gekund…….

 

Vraag 1 was een makkie, dat gaat lekker! Prachtige route waarbij ik me een aantal keren heb afgevraagd waarom ik in een auto zat, ipv een kano of een bootje of iets anders dat drijft.

Om de stemming erin te houden heb ik deze gedachte die dag maar voor me gehouden…

 

Vraag 2 was ook nog te doen, maar toen vraag 3. Als je al die mensen met hun handen in hun zij, schouderophalend en elkaar vragend aankijkend ziet staan, dan krijg ik altijd zoiets van, ok dit antwoord gaan we vinden, hoe dan ook. Maar ook wij stonden met de handen in de zij en we besloten daarom de vraag de vraag te laten en het antwoord later, tijdens een van de vele koffiesuggesties af te kijken bij een concurrent deelnemer, iets wat overigens niet is gelukt.

 

Goed idee om het lunchmenu alvast in het programma te vermelden, wel met als gevolg dat wij vanaf een uur of 11.30 al zin hadden in die kroket! De route naar de Happerij in Loenen was ook weer prachtig en de kroket was het wachten absoluut waard. Na de lunch richting Vinkeveense plassen waar we heel wat Porsches bij veel te dure huizen zagen staan.

 

Nog 72 km te gaan en ze waren uiteindelijk op wat geslalom tussen wat geiten en de fotograaf na helemaal geweldig! Onderweg nog even een platte accu en een kleine omweg voor een tankstop met als gevolg dat we er op een zeker moment achter kwamen dat we waarschijnlijk als allerlaatste bij het eindpunt zouden aankomen, tot groot verdriet van onze kids. Gelukkig heeft de laatste vraag ervoor gezorgd dat we niet als laatste maar als 1-nalaatste aankwamen. Opeens zagen wij een rode 911 op ons afkomen waarin Rob en Marphy zaten die hadden besloten een stukje terug te rijden om te kijken of ze misschien een bord gemist hadden waarop het antwoord stond, dat was onze kans. Rob, Marphy bedankt, ook namens Frouke en Tess.

 

’t Scheepje was al aardig vol toen we aankwamen en de foto’s die tijdens de rit gemaakt waren konden we al bekijken op een groot scherm! Een biertje, een bal, en de prijsuitreiking. De poedelprijs werd gewonnen door Albert en Anita Vos, de derde door Guy Machiels, de tweede prijs door Paul en Paulien Borstlap en de eerste prijs door Jan en Gerda Blok die met een prachtige trofee naar huis gingen.

 

Gerard, Ronald, Frans en Rogier, en natuurlijk Yvonne en Sandra dank voor het organiseren van deze heerlijke dag!

 

Hette, Erna, Frouke en Tess Mollema.