Skip to main content

Hans-Peter Porsche Traumwerk

Begin januari 2019 maakte uw redacteur-webmaster met de kinderen op de terugweg van de wintersportvakantie een tussenstop bij Hans-Peter Porsches "Traumwerk" nabij Salzburg.

Hoofdattractie vormt de 500 m2 grote modelspoorbaan waar de toeschouwer letterlijk ogen (en oren) tekort komt. Een waarachtig walhalla voor de modelspoorfanaat. De 360 graden panorama expositie beslaat 3 landen en omvat 10 afzonderlijke spoorlijnen waarop zo'n 180 verschillende treinstellen op natuurgetrouwe wijze rondrijden. In zo'n 17 minuten beleven de bezoekers een heel etmaal waarin allerlei weersveranderingen en gebeurtenissen plaatsvinden, ondersteund met film-, licht en geluidseffecten. Uiteraard herbergt de expositie de nodige Porsche gerelateerde tafereeltjes. De foto's spreken voor zich! 

Naast de modelspoorbaan staan er enkele Porsches uitgestald en is er zo'n 2.500 m2 tentoonstelling van historisch blikken speelgoed uit de periode 1860 tot en met 1930 te bewonderen, de grootste en kostbaarste collectie in zijn soort ter wereld. En in de zomermaanden rijdt er in het omringende park van 2 hectare een modeltrein rond over een baan van 1,3 kilometer. Vanwege de hevige sneeuwval was het park ten tijde van ons bezoek gesloten.

Hoe dan ook, als u daar in de buurt bent, is een bezoek aan Hans-Peter Porsches "droomwerk" beslist de moeite waard!

Marc Bezem
Redacteur-webmaster