Skip to main content

Porsche Classic Center Gelderland opende op 26 november jl. de deuren van het nieuwe pand waarin de klassiekers van Porsche centraal staan. Alle expertises die een klassieke Porsche op de weg houden zijn in het Gelderse Heteren exclusief onder een nieuw dak verzameld. Van verkoop tot onderhoud en van totale restauratie tot schadeherstel.

  

Meer dan zeventig procent van alle Porsches die sinds 1948 zijn gebouwd, rijdt nog rond. En omdat die auto’s nu eenmaal tender loving care van passionele specialisten nodig hebben, is Porsche actief met het uitbouwen van het wereldwijde Porsche Classic label. Tot nu toe waren daar Porsche Centra bij betrokken die naast de verkoop en het onderhoud van recente Porsches een sterke focus hebben op de klassiekers van het merk. Klanten kunnen er met hun klassiekers terecht voor het complete spectrum van onderhoud en restauratie tot verkoop. Porsche heeft de intentie om wereldwijd het aantal Centra die Classic-label voeren uit te breiden van 24 nu tot ongeveer honderd in 2018.

Ervaring

Porsche Classic heeft een speciaal scholings- en trainingstraject ontwikkeld, dat alle medewerkers van Porsche Classic doorlopen. De mensen die hier werken, zijn klassiekerliefhebbers die de taal van hun klanten spreken en die de passie voor klassieke Porsches delen. Zij kunnen teruggrijpen op originele documentatie en tekeningen, gedetailleerde beschrijvingen en hebben vaak jarenlange ervaring met de klassiekers uit Stuttgart-Zuffenhausen. Bovendien beschikken zij over gereedschap dat speciaal voor klassieke Porsches is ontwikkeld.

Alles onder een dak

Porsche Centrum Gelderland is sinds 2011 als eerste Porsche Centrum in Nederland actief met klassieke Porsches. Als Porsche Classic Center gaat de dealer een enorme stap verder; in het nieuwe stand alone pand wordt alleen aan klassieke Porsches gewerkt. Op de benedenverdieping staan op een oppervlak van 750 vierkante meter zo’n 20 tot 25 klassieke Porsches te koop, van vroege 356’s tot de laatste luchtgekoelde 993 en alles wat daar tussen ligt. Deze auto’s vormen de toplaag van wat er wereldwijd aan luchtgekoelde modellen beschikbaar is. Onderhoud vindt plaats in een aparte werkplaats. Uiteraard worden hier alleen originele Porsche onderdelen gebruikt. Porsche Classic garandeert de wereldwijde beschikbaarheid van maar liefst 52.000 onderdelen. Verder biedt het pand ruimte aan een eigen schadeherstel-, restauratie- en poetsafdeling en een magazijn.

Feestelijke opening

Porsche Classic Center Gelderland werd op donderdag 26 november jl. feestelijk geopend. Er waren vele honderden genodigden aanwezig, waaronder een delegatie van Porsche AG uit Duitsland. Een zeer geslaagde namiddag en avond.

Meer informatie over Porsche Classic is te vinden op www.porsche.nl/classic