Skip to main content

Op 2 en 3 juli 2016 werd het 12e internationale Concours d’élégance op Paleis Het Loo georganiseerd.

Het befaamde Internationale Concours d’élégance vormde als altijd de basis van het weekend. Zo’n 60 topklassiekers uit binnen- en buitenland streden om de titel "Best of Show 2016". Geselecteerde inschrijvingen werden ingedeeld in diverse klassen en door een internationale jury beoordeeld op elegantie, originaliteit, restauratie en presentatie. De vraag was: wie brengt de ‘’Best of Show’’ naar Apeldoorn? Clublid Gaby Stet hield de eer van onze geliefde auto's hoog door met zijn "nut and bolt" gerestaureerde 1968'er short wheelbase oranje Porsche 911 mee te dingen in de klasse Sport Cars uit de jaren '60.

Het evenement stond dit jaar verder vooral in het teken van 't 60-jarige jubileum van de Ferrari Dino, de omvangrijke racegeschiedenis van Renault Sport en het recent herrezen Alpine. Gelukkig had Mark Wegh's Porsche Centrum Gelderland ook dit jaar flink uitgepakt met een groot aantal klassieke en moderne Porsches. Verder stonden er op de Classic car parking - parkeerplaats is eigenlijk niet de juiste benaming want het is meer een "mobiel" museum - een flink aantal klassieke Porsches 911 en 912 van bezoekers.  

Ondanks de wisselende weersomstandigheden - felle buien afgewisseld door zonneschijn - was het Concours gelijk andere jaren opnieuw een mooi en stijlvol evenement.