Skip to main content

Fabrieksbezoek september 2010, Dick Bruil

Na een korte rit met flinke snelheden (>270km/h) kwamen we aan in Zuffenhausen bij hotel Achet. Onze auto's konden een veilige plek verkrijgen in de ondergrondse parkeergarage.

Na enkele biertjes en een maaltijd bij het Italiaanse restaurant aldaar toch nog even een kleine wandeling naar .... de fabriek en het nieuwe Porsche museum ...by night.

De volgende ochtend was het dan zover. Allereerst de tour door het museum. Geweldige show met alle modellen vanaf het begin van het Porsche tijdperk tot heden.

Incl. een perfecte rondleiding was dit alleen al de moeite waard (zie ook foto's). Vervolgens voor een uitgebreide lunch naar het casino voor klanten gevestigd in de fabriek Porscheplatz 1.

Daarna kregen we de rondleiding door de fabriek der fabrieken waar de huidige 911 (en boxster/cayman) worden gebouwd. Een indrukwekkend klantorder-gestuurd produktieproces werd ons via de verschillende montagelijnen getoond incl, de fabricage van zowel de 6-cylinder (voor de eerder genoemde modellen) als de V8 moteren voor de Cayenne en Panamera modellen. De rondleiding werd verzorgd door een letterlijk oud-medewerker die al vanaf de jaren 50 betrokken was bij de produktie en later ook verantwoordelijk voor de realisatie van de huidige produktielijnen. Anekdotes en leuke herinerringen werden dan ook flink uitgewisseld.

De avond werden we door Porsche nog even meegenomen naar een restaurant in het centrum van Stuttgart. Geweldig eten, al hoewel we door het op verschillende tijden opdienen van onze maaltijden na de nodige biertjes 'enigzins' onrustig waren geworden. 9.00 uur maaltijd Rob; 9.45 maaltijd Johan (de vraag kwam al snel of we deze niet alvast konden delen); 9.55 maaltijd Dick. De overige maaltijden van Guy en Carry zouden binnen 5 minuten volgen, maar toen kwam Bernie met de vraag hoe het met zijn maaltijd zat: Was, du AUCH NOCH !! Enorm gelachen en waarschijnlijk nooit meer naar dat restaurant (in ieder geval niet vertllen dat wij er zijn geweest). De bus moest toch nog even wachten voor de terugreis naar Achet omdat we nog wel even Apfelstrudel (dit werden donuts ??!!) en koffie hadden besteld. Al met al een super dag, perfect georganiseerd en begeleid door de Porsche mensen. Met recht het nieuwe motto; Porsche Intelligent Performance

De dag erna allereerst naar het Mercedes museum, alwaar Rob (als Mercedes liefhebber !) kon genieten van de vele vrachtwagens en oude diesels. Maar eerlijk is eerlijk, de historie van Mercedes gaat verder terug naar ca. 1890.

Een mooi museum dat vanaf de 8e verdieping de oude en eerste modellen laat zien en bij het langzaam afzakken naar beneden steeds recentere modellen laat zien. Op iedere verdieping een special, zoals vrachtwagens, hulpdiensten, reiswagens (incl. die vervelende bus van de Duitsers van het WK74 !). Al met al echt de moeite waard. Buiten gekomen even met Bernie genoten van de zon en de eerste schnitzel.

Daarna doorgereden naar de plek waar we hadden afgesproken mit unserem Gijs. Na wat telefoontjes werd dit uiteindelijk ergens onderweg richting Waldkirch.

Een prima hotel waar we al snel genoten van de late zon, lekkere temperatuur en de nodige bieren.

Daarna hadden we gezamenlijk een diner.

In het restaurant was een verjaardagsfeest van bekende ingezetenen uit Waldkirch gaande. Opa en Oma waren 80 jaar geworden. Aangezien we al snel onder de indruk waren van het Jiskefet figuur met geverfde haren en uiterst sportieve niet passende zonnebril hebben we ons best gedaan te integreren in dit feestje. En blijkbaar zijn inwonenden van Waldkirch (zeker als ze ietwat gedronken hebben) wel eens in voor iets nieuws. Carry kon al snel op de foto met de zonnebril. Na een happy birthday en Lang zal hij leven (voor oma en opa) en een dansje met de krieke oma gingen de remmen dan ook helemaal los en ging oma spontaan met de wijnfles rond. Oma gaf al snel aan dat ze op haar volgende feestje weer Holländer zou uitnodigen ! Het was duidelijk zichtbaar en hoorbaar dat niet iedereen het daar mee eens was. Er waren toch ook nog anti-Holländer aanwezig.

Een aantal details ben ik verder (bijna) vergeten. Wel weet ik nog dat we ergens in de ochtend met taxi (Frans, Mark, Bernie en ondergetekende) terug gngen nadat we met de Familie naar M13 (plaatselijke café) waren geweest. Prosecco en andere drankjes, alles kon!

De volgend dag toch weer vroeg op, we hadden namelijk wel even aangegeven dat we Frans en Mark de volgende ochtend vroeg zouden uitzwaaien. En wat je afspreekt moet je nakomen. Dus... na enkele uren ... opstaan, ontbijten, foto's maken en ready voor de rondrit door het Zwarte Woud.

Het eerste deel van de rit was spectaculair. Joachim gaf zijn Porsche flink de sporen. Met mijn moderne 911 geen enkel probleem (hooguit de late nacht vertraagde de reactie enigzins), maar de gele 912 Targa Softwindow had moeite met de flinke beklimmingen. Uiteindelijk lukte het gelukkig allemaal en hadden we een mooie tocht door het Zwarte Woud.

De avond was nog gevuld gevuld met een diner in Waldkirch (en toen pas zagen we waar M13 lag!). De laatste woorden waren nog voor Gijs die aangaf dat dit zijn laatste georganiseede trip was. Nadat alle betrokkenen uitgebreid waren bedankt gingen we terug naar het hotel, voor een laatste afzakkertje. De volgende ochtend gingen we na het ontbijt met hoge snelheid (285km/h) terug naar NL.

Al met al een aantal leuke dagen om op terug te kijken. Heel veel nieuwe dingen gezien (voor mij was het de eerste keer naar de fabriek en het museum) en veel nieuwe bijzondere mensen ontmoet. En ontzettend genoten en gelachen !!!!!

Iedereen bedankt (Gijs, maar ook Mark en Bernie, en uiteraard Joachim en de rest van de Duitsers die betrokken waren bij de toertocht)

Met vriendelijke groet

Dick Bruil