Skip to main content

De Internationale Porsche Collectors Day bij PON werd op zaterdag 29 september druk bezocht. (Klik hier voor de uitgebreide fotoserie van Marc Bezem). De parkeerterreinen stonden vol met Porsches in alle typen en jaartallen.

Eenmaal binnen was veel te zien: de gebruikelijke prullaria en rariteiten, véél modelauto's, al dan niet originele brochures, boeken en naslagwerken etc, etc. Maar ook stonden er werkelijk magnifiek negemaakte en handgebouwde modellen en diorama's. Topklasse! Ik heb hier wat detailfoto's van gemaakt.

Zaterdag in de namiddag een mooie maar regenachtige rit binnendoor richting Assen waar Gijs in 't Drentse gehucht Lhee nabij Dwingeloo een hotel had geboekt. Het diner werd vergezeld door een werkelijk prima glas rode wijn. Zondagochtend was het nog maar een klein uurtje naar 't Asser TT circuit.

Op Assen was 't 'n waterballet, vooral zaterdag was dramatisch geweest, wist men ons te vertellen. Ook de zondag was het 'n natte boel met flinke buien. Onder meer de Mercedes clubstand liep letterlijk helemaal onder. Triest. Maar ... veel moois te zien op de verschillende clubstands en mooie races waar flink gas werd gegeven.

Als verwacht eindigden de 911's (en een schitterende 904) op de ereplaatsen in een race met 60'er en 70'er klassiekers. Een volgende keer moeten we ons ook maar afvaardigen, 356 en 914 club waren present en hadden er flink werk van gemaakt.

Marc Bezem