Skip to main content

Paasrit 28 maart 2016

Er is mij gevraagd om als nieuw lid een stukje te schrijven over de Paas rit, bij deze dan. Omdat ik een nieuw lid ben zal ik mijzelf eerst even voorstellen.

Ik ben Edwin van Dorst 37 jaar, getrouwd met Patricia en samen hebben we twee lieve kinderen, Tijn van 4 jaar en Linde van 2 jaar. We wonen in het gezellige Brabantse Schaijk gelegen tussen Nijmegen en Den Bosch. Schaijk grenst aan het mooie natuurgebied De Maashorst. Ik ben geboren en getogen in Brabant. Toen ik 18 jaar was ben ik verhuist naar het dorpje Ter Aar in de provincie Zuid-Holland. Mijn vrouw komt daar vandaan en zo ben ik daar beland. Na 9 jaar hebben we besloten om te verhuizen naar Brabant en inmiddels wonen wij alweer 6 jaar met veel plezier in Schaijk. Ik werk in de kunststof industrie als accountmanager, en ben ook druk met ons eigen bedrijf Time4Gifts waarmee we relatiegeschenken, bedrijfskleding en kerstpakketten verkopen.

Ik heb me een aantal weken geleden ingeschreven voor de Paas rit en was eigenlijk best wel benieuwd hoe het zou gaan. Het weer zag er niet zo goed uit dus dat vond ik wel jammer. Ik had de auto 2 weken geleden weggebracht omdat er wat onderdelen gespoten moesten worden, en het was nog even spannend of ik hem op tijd terug zou hebben.

Een vriend van mij had ik gevraagd mee te gaan, hij is ook gek van Porsches en ik dacht als ik hem nou eens mee vraag, dat is misschien het laatste zetje wat hij nodig heeft om ook een Porsche te kopen. Toen we aankwamen stonden er op het pleintje in Kerkdriel al heel wat auto’s geparkeerd, een prachtig gezicht al die Porsches in vintage kleuren, een heel verschil met het moderne wagenpark met vooral zwart en grijstinten. Binnen in feestcafe de Kroon werden we ontvangen met koffie en gebak. Altijd lastig wanneer je ergens binnen komt en niemand kent, wat moet je zeggen, waar ga je zitten. In dit geval ging het eigenlijk best wel makkelijk, en het gespreks onderwerp was ook zo gevonden…

Na de ontvangst het favoriete onderdeel van de meeste denk ik, rijden! Een mooie route over smalle wegen en dijkjes. Ook erg leuk was de oversteek met de veerpont. Geeft een mooi gezicht al die oude Porsches bij elkaar op de boot. Het waaide best hard dus de veerpond ging aardig op en neer. Toen we de veerpont afreden gingen we op weg richting Macharen. In Macharen hebben we een goede lunch gekregen, toen we weer vertrokken was inmiddels de zon ook tevoorschijn gekomen. Een voordeel van het mindere weer in de ochtend was dat de wegen en met name de dijk rustig zijn, waardoor je lekker door kon rijden.

Aan het eind van de middag kwamen we aan in  Empel/Den Bosch. We waren daar mooi op tijd en hebben nog een tijdje met wat mensen staan praten op het parkeerterrein totdat een regenbui ons naar binnen joeg. We waren vrij vroeg dus we hebben een tijdje aan tafel gezeten met een paar drankjes, was geen straf. Het buffet was erg goed en we hebben prima gegeten.

Al met al een geslaagde en goed georganiseerde dag, erg leuk om zoveel oude Porsches bij elkaar te zien en met anderen hierover ervaringen uit te wisselen. We hebben een mooie route gereden en ondanks dat de omgeving waar we reden voor mij dicht bij huis was heb ik toch wat weggetjes ontdekt waar ik niet eerder gereden had. Ik heb diverse mensen gesproken en iedereen was erg enthousiast. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.

En mijn bijrijder is denk ik ook wel overtuigd, die Porsche gaat er komen. Mocht iemand nog wat moois in de aanbieding hebben dan zal ik het doorgeven…

Edwin van Dorst